Ondernemers binnen de community De Groninger Gulden en het STRO Circuit Nederland kunnen vanaf nu gebruikmaken van twee nieuwe betaalmogelijkheden: betalen via de QR-code en contactloos betalen met de NFC betaalpas.

  • QR-Code: Betalen met QR-code werkt als volgt: de klant scant via de Cyclos-app uw QR-code, waardoor er een link ontstaat die de klant in staat stelt u te betalen. De QR-code stuurt de klant dus direct naar het juiste betaalscherm. Iedereen met een Smartphone (Android en iPhone 4 of hoger) met internet en de Circuit Nederland-app kan betalen via QR-codes. Verkopers die deze betaalmogelijkheid voor hun klanten willen toevoegen, kunnen hun eigen QR-code opzoeken en ophangen. Hoe dat werkt, staat hier uitgelegd. Erg handig voor bijvoorbeeld betalingen van vaste klanten in een kroeg of op festivals.
  • Contactloos betalen (NFC): Voor contactloos betalen zijn er betaalpasjes. Communities kunnen daar een lokale afbeelding op laten drukken. Voor deze pasjes zijn speciale kaartlezers beschikbaar. Voor betalingen boven 100 termijneuro’s heeft het Circuit een betaalwachtwoord ingesteld. Met dit wachtwoord bevestigt u betalingen met uw pas in de winkel, en in de toekomst willen we het ook verplicht maken voor online betalingen.

NOTE: Elk lid van De Groninger Gulden en het Circuit Nederland heeft een eigen QR-code. Met deze code kunnen leden makkelijk en snel termijneuro’s naar elkaar overmaken via de mobile app. U vindt uw QR-code als u via een webbrowser ingelogt bent onder ‘Persoonlijk’ en vervolgens ‘QR-codes’. De code die u ziet is een willekeurige cijfer en letterreeks. Er zijn verschillende websites die hiervan gratis een mooi QR-code genereren, bijvoorbeeld www.the-qrcode-generator.com.